Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κορυδαλλού δρώμενα

Ας κεντρίσουμε λίγο και το γειτονικό μας Δήμο, Κορυδαλλό. Μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, ο νυν Δήμαρχος έμοιαζε να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις επερχόμενες εκλογές ακόμα και από τον α’ γύρο.
Σήμερα τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει αισθητά. Ο Σταύρος Κασσιμάτης εξακολουθεί να παραμένει πρώτος, αλλά σίγουρα η αναμέτρηση θα κριθεί στο β’ γύρο και εκεί όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τη Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου (με ποσοστό 18,4%), εκτιμάται ότι θα καταφέρει φέτος να αυξήσει το ποσοστό της.
Ο συνδυασμός της Καίτης Κυλάκου στις προηγούμενες εκλογές πέτυχε ποσοστό 5,95%. Σε αυτές τις εκλογές ενισχύεται με αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως ο Α. Συρίγος (υποψήφιος παλαιότερα με το Κ.Κ.Ε) και του παλαιότερου συνδυασμού «16χρονη πόλη», κάτι που αναμένεται να φανεί και στα ποσοστά της.
Μεγάλο ερωτηματικό ο συνδυασμός του Γιάννη Μελλά. Πολύ νωρίς οριοθετήθηκε από το Σταύρο Κασσιμάτη και με μεγάλη ομάδα εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων κινήθηκε αντιπολιτευτικά με προοπτική για τις εκλογές του Μαΐου. Τώρα είναι η ώρα που θα κριθεί όλη αυτή η προσπάθειά τους.
Η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Δημόπουλου προσφάτως και η δημιουργία συνδυασμού εκ μέρους του, μπερδεύει ακόμα περισσότερο το σκηνικό. Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Δημόπουλος είναι στενά διασυνδεδεμένος με τον Αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Χρήστου. Κανείς δεν ξέρει αν θα κάνει τελικά τη μεγαλύτερη ζημιά στον Κασσιμάτη ή στο Μελλά.    
Το παζλ συμπληρώνεται με την υποψηφιότητα του Γιάννη Δράκου, που καλύπτει πολιτικά το χώρο της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς. Με ισχυρή πρόσβαση στις λαϊκές αγορές και τους μικροπωλητές, ευελπιστεί σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, ο ίδιος κάνει σχέδια για β’ γύρο, αλλά μάλλον δε φαίνεται πιθανό.
Πρόβλεψη:

Κατά τη δική μας εκτίμηση, εκτός από το Σταύρο Κασσιμάτη, για το β’ γύρο θα παλέψουν η Κυλάκου και ο Μελλάς με αουτσάιντερ την Παναγιωτακοπούλου (αν υπάρξει μεγάλη αποχή στις εκλογές). Εδώ είμαστε και θα τα κεντρίζουμε από κοντά…