Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μοιάζουμε... ταιριάζουμε;

Ένας ιδιότυπος ανταγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη. Με βουβό τρόπο, προς το παρόν, αλλά ολοένα και περισσότερο διακριτό, η παράταξη «Κόντρα στο Ρεύμα» του Κώστα Παπαδόπουλου, προσπαθεί να πάρει ζωτικό χώρο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Στέλιου Μπενετάτου.
Καταρχήν η πρώτη κινείται ως δημοτική παράταξη και μόνο και όχι όπως η «Λαϊκή Συσπείρωση», που προτεραιότητα δίνει στις Ευρωεκλογές, μετά στις Περιφερειακές και τέλος στις δημοτικές.
Σε αυτήν την κλίμακα αξιών, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο μεν Μπενετάτος είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης σε αυτήν την πολιτική ιεράρχηση του κόμματος, ενώ ο Παπαδόπουλος και η ομάδα του, απαλλαγμένοι από κάθε άλλου είδους υποχρεώσεις, τρέχουν αποκλειστικά και μόνο για την επιτυχία του συνδυασμού τους.
Η παραπάνω τακτική, επιτρέπει στο «Κόντρα στο Ρεύμα» να υπάρχει μέχρι τώρα πολύ περισσότερο στην πόλη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να αρχίσει να αμφισβητεί τη σιγουριά που μέχρι πρότινος διακατείχε την τελευταία, για τη δεύτερη θέση των δημοτικών εκλογών.
Προσέξτε τώρα τη σημειολογία κάποιων πραγμάτων. Κάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για πρώτη φορά εκδήλωση στην Ένωση Σμυρναίων. Μια εβδομάδα μετά, ο Παπαδόπουλος κάνει εκδήλωση στον ίδιο χώρο.
Γεμίζει η πόλη με πανό της μιας παράταξης, ακολουθεί κατά ποδός με τα ίδια χρώματα και την ίδια τεχνοτροπία και η άλλη.
Καταθέτει στεφάνια με κατακόκκινη κορδέλα το «Κόντρα στο Ρεύμα» στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, στα ίδια χρώματα που ήταν πάντα τα στεφάνια του Κ.Κ.Ε.
Πολλές οι συμπτώσεις για να είναι απλώς συμπτώσεις.  Φαντάζομαι ότι σε λίγο, θα δούμε αυτήν την αντιπαράθεση και στις ομιλίες των υποψήφιων Δημάρχων. Και αυτό έχει το δικό του ενδιαφέρον.
Το λέμε αυτό, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει τον Κώστα Παπαδόπουλο να λέει κακή κουβέντα για το Στέλιο Μπενετάτο, ίσως γιατί υπήρξε δημοτικός του σύμβουλος για αρκετά χρόνια.

Λέτε τώρα που διεκδικεί με άλλους όρους την πρωτοκαθεδρία σε αυτόν το χώρο, να αλλάξει και πολιτική στάση; Σύντομα θα ξέρουμε….