Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Συνεχίζουμε στα χνάρια του Κ.Κ.Ε;

Ακολουθώντας τα χνάρια Μπενετάτου και χωρίς να είναι στον αρχικό του σχεδιασμό, ο Κώστας Παπαδόπουλος αποφάσισε να κάνει τη δική του συγκέντρωση και αυτός στην Ένωση Σμυρναίων, μια εβδομάδα ακριβώς μετά τη συγκέντρωση του Στέλιου Μπενετάτου, για την οποία σας ενημερώσαμε.
Ενώ όμως ο Μπενετάτος, αποδεικνύοντας ότι ο μηχανισμός του κόμματος είναι πάντα υπαρκτός, κατάφερε να γεμίσει την αίθουσα, ο Παπαδόπουλος δεν τα κατάφερε.
Εμείς που ήμασταν εκεί από τους πρώτους, είδαμε άδειες καρέκλες, δεν είχε όρθιους εντός της αίθουσας και ενώ ομιλητής ήταν και ο μοναδικός Ευρωβουλευτής του κόμματος Χουντής, ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν ξεπέρασε τα 200 άτομα.
Δεν το λες και επιτυχία. Αν βέβαια το δούμε και λίγο συγκριτικά με το 2010 και το 3,5% που ήταν το ποσοστό εκείνων των εκλογών, τότε ναι είναι καλύτερα, αλλά δεν νομίζουμε ότι οι προσδοκίες των διοργανωτών ήταν αυτές.
Πάμε τώρα στις ομιλίες: ο Χουντής ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος και μίλησε για την εμπειρία του στην Ευρωβουλή και ο Κώστας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις γνωστές του θέσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς εκπλήξεις και οξύνσεις.
Η πρώτη έκπληξη ήταν η παρουσία του πρώην δημάρχου Στέλιου Λογοθέτη, αλλά και το ότι του δόθηκε ο λόγος, ο οποίος υπολογίσαμε ότι σε διάρκεια ήταν μεγαλύτερος από αυτόν του Παπαδόπουλου.
Αφού ξέρετε ότι ο Λογοθέτης έχει ένα πάθος με το μικρόφωνο, τι του το δίνετε; Είπε; Και τι δεν είπε.
Φαίνεται ότι ο Κώστας Παπαδόπουλος έχει επενδύσει πολλά στο Λογοθέτη της διαπλοκής (όπως ο ίδιος τον αποκαλούσε το 2010, αλλά να μου πεις ποιος θυμάται τώρα...). Φαίνεται ότι οι αμαρτίες του καθενός είναι λάστιχο και ακόμα και η Αριστερά το μικραίνει και το τραβά κατά το δοκούν όταν και αν τη συμφέρει.
Δεν αντιλαμβάνεται ο Κώστας Παπαδόπουλος ότι το ηθικό πλεονέκτημα που είχε το '10, το χάνει μέρα με τη μέρα με αυτές τις “κολεγιές” που κάνει και την αγωνιώδη του προσπάθεια να μαζέψει καμιά ψήφο παραπάνω;
η δεύτερη έκπληξη ήταν κάποιες παρουσίες δημοτικών συμβούλων. Η Βασιλική Καρασοπούλου είναι απολύτως δικαιολογημένη και δεν πρόκειται να σχολιάσουμε την παρουσία της. Θα σχολιάσουμε όμως δυο άλλους. Καταρχήν τον Ιορδάνη Αλιμπέρτη. Ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση με την Αριστερά. Τουναντίον μάλιστα, για να μην ξεχνιόμαστε. Άρα μπορεί κανείς να σκεφτεί αυτό που ακούγεται έντονα στην πόλη. Ότι δηλαδή ο Λογοθέτης απαίτησε τη συμμετοχή του Ιορδάνη στο ψηφοδέλτιο. Περιμένουμε να δούμε και θα τα ξαναπούμε.
Δεύτερη παρουσία ο Θεοχάρης. Με μεγάλη διαδρομή στη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με το πι τον εξυπηρετούσε κάθε φορά, τώρα τελευταία, και λόγω της σύγκρουσης των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ!
Αν αυτό σας αρκεί, εμάς μας περισσεύει. Περιμένουμε και δω να δούμε για το αληθές της συμμετοχής του στο συνδυασμό του Κώστα Παπαδόπουλου, για να τρελαθούμε (από χαρά).
Περιμένουμε επίσης εναγωνίως να δούμε αν οι κήνσορες της καθαρότητας του κόμματος, που κατατροπώνουν την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Βουδούρη, είναι έτοιμοι να κάνουν πολύ περισσότερες οπισθοχωρήσεις, αν νομίσουν ότι αυτό τους βολεύει.
Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η ιστορία που ακολουθεί την κοινή συνέντευξη τύπου Παπαδόπουλου- Λογοθέτη- Βρεττάκου που μας αιφνιδίασε αρχικώς.
Ο καιροσκοπισμός δεν είναι κατ' ανάγκη κακός, ενίοτε είναι και προσοδοφόρος, αρκεί να ξέρει κανείς να τον χειρίζεται έντεχνα και να μη χάνει το στόχο του.
Ελπίζουμε λοιπόν να μην έχουμε χάσει το στόχο σύντροφοι...