Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο Μονέος δηλώνει...παρών!

Είχαμε ξαναγράψει καιρό πριν για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Μονέου στις δημοτικές εκλογές της πόλης. Φαίνεται ότι μέχρι πρόσφατα όμως, το σενάριο είχε αδρανήσει.
Τώρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Μονέος θα είναι παρών στις εκλογές Μαΐου, με δικό του ακροδεξιό συνδυασμό.
Οι επαφές του Κούλη για επανασυγκόλληση του κοινού τους συνδυασμού, δεν τελεσφόρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Μονέος απαιτούσε τη δημόσια συγγνώμη του Κούλη, για τα όσα είπε εναντίον του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Κούλης δεν το έκανε και τώρα χάνει όλο το εθνικιστικό κομμάτι του συνδυασμού του, γιατί είναι σαφές ότι ο Μονέος δε θα έκανε το βήμα της αυτόνομης καθόδου αν δεν είχε εξασφαλίσει τη στήριξη έστω και έμμεσα παραγόντων της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας.
Αυτό που ο Κούλης προσπάθησε να κάνει σιωπηλά, ο Μονέος το κάνει ακομπλεξάριστα και χωρίς συγκαλύψεις. Ήταν σαφές ότι ένα μέρος αυτού του χώρου έπρεπε να βρει την έκφρασή του στις δημοτικές εκλογές, πράγμα που κάνει ο Μονέος με αυτήν του την κίνηση.
Η εξέλιξη αυτή βέβαια μόνο ως θετική δεν μπορεί να ιδωθεί για την πόλη, γιατί δίνει στέγη στα ακροδεξιά της στοιχεία, και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι παρενέργειες θα έχει την επόμενη μέρα των εκλογών.
Ας ελπίσουμε ότι η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής δε θα βρει αντίκρισμα στην πόλη μας μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση της. Η εγρήγορση όλων είναι αναγκαία.