Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μπενετάτος εναντίον Ιωακειμίδη

Με ένα πυκνογραμμένο κείμενο δυο σελίδων και τίτλο σιδηρόδρομο, απάντησε ο Μπενετάτος στο φυλλάδιο του Ιωακειμίδη για την πόλη μας.
Βαθιά εισπνοή και διαβάστε τίτλο: “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή τζάμπα μάγκες”. Σου δίνει και εναλλακτική. Διαλέγεις ή το ένα ή το άλλο. Και τα δυο έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος της μαγκιάς.
Με αυτόν τον κορυφαίας σύλληψης τίτλο, ξεκινά μια προσπάθεια προσωπικής απάντησης στον Ιωακειμίδη, επαναλαμβάνοντας 12 φορές το όνομά του στο κείμενο. Βασική προσπάθεια του κειμένου είναι να αποσείσει από τον Μπενετάτο τις μεγάλες του ευθύνες για το χρέος του Δήμου, για την κακή εικόνα της καθαριότητας, για τη μη πληρωμή των εργαζομένων του Δήμου και για όλα τα δεινά της δικής του οκταετίας. Αποδεκτό και λογικό να το επιχειρεί, έστω κι αν δεν πείθει.
Προσπαθεί επίσης να ταυτίσει τον Ιωακειμίδη με τη ΝΔ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη ΔΗΜ.ΑΡ, τις μνημονιακές πολιτικές, ακόμα και με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στην παλιά και ανοξείδωτη ρήση “πέντε κόμματα, δυο πολιτικές” (από τη μια Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΣΥ,ΡΙΖ,Α και από την άλλη Κ.Κ.Ε).
Όμως αυτό που τελικά τον πείραξε στις εκλογές του '10 είναι μια φράση που χρησιμοποίησε σε κείμενό του ο Ιωακειμίδης, ότι δηλαδή η Νίκαια είχε χάσει τη μαγκιά της. Δεν το χώνεψε ποτέ.
Τα χρόνια που κύλησαν από τότε, φαίνεται ότι βοήθησαν την πόλη να ξαναβρεί τη μαγκιά της, να παίρνει έργα και να κάνει πράγματα που την τιμούν, να ξανανιώθουμε οι Νικαιώτες καλά στην πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
Εν πάση περιπτώσει όμως, η μαγκιά ή όχι του Ιωακειμίδη ή του Μπενετάτου και της πολιτικής τους, θα κριθεί πολύ σύντομα στις δημοτικές εκλογές.
Μέχρι τότε, ο Μπενετάτος πρέπει να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει στην πόλη γι' αυτόν, αν θέλει να δικαιωθεί.
Όταν την περασμένη Τετάρτη και αφού επί μια εβδομάδα βομβάρδισε την πόλη του Ρέντη με περιοδείες, έκανε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο...με μόλις 20 άτομα (ναι ένα -ένα μετρημένα!), πρέπει να το κοιτάξει ή να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Κάτι κάνει λάθος.
Δεν μπορεί, με ομιλητές τη Γραμματέα του κόμματος και τον ίδιο, ενάμισι μήνα πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, να μαζεύονται είκοσι άτομα σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος.
Κάποιοι ευθύνονται γι' αυτό και πρέπει να βρεθούν. Όμως προσωπικές επιθέσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Μάλλον λάθος εχθρό χτυπάμε σύντροφοι, για ξανακοιτάξτε το.