Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Προγράμματος Κούλη το ανάγνωσμα (Μέρος Α)

Την αδυναμία μας στον Κούλη, δεν την κρύψαμε ποτέ. Έτσι λοιπόν, δε θα αποφύγουμε να ασχοληθούμε με κάποια σημεία του προγράμματός του που κυκλοφορεί, για την πενταετία 2014-2019.
Το πρόγραμμα μας απογοήτευσε λίγο είναι αλήθεια, γιατί αποτελεί συρραφή αναμασημένων σκέψεων και προτάσεων του παρελθόντος.
Δε σκέφτηκε κανείς να φιλτράρει λίγο αυτά τα κείμενα; Μάλλον θα κουράστηκε...Εμείς τα κείμενα τα διαβάσαμε, ξανά και ξανά, βρήκαμε ενδιαφέροντα μαργαριτάρια και σας τα παραθέτουμε. Θα το κάνουμε όμως σε δυο δόσεις. Έτσι για να έχει μεγαλύτερη αγωνία το κοινό μας. Για να κρατήσει λίγο περισσότερο η απόλαυση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:

  • Δημιουργία τετραψήφιου αριθμού ψυχικής υγείας (γράφει ο Κούλης). Δηλαδή θα φτιάξει ιατρείο ψυχικής υγείας, με το οποίο θα επικοινωνούν οι δημότες για να θεραπεύονται! Παράλογο; Δεν απαντά...
  • Δημιουργία Χάρτη Δικαιωμάτων του Δημότη (γράφει ο Κούλης). Όλα τα χει η Μαργιορή, ο φερετζές της έλειπε. Με το χάρτη αυτό θα λύσουμε τα προβλήματα, αυτός είναι το ζητούμενο και όχι η λειτουργία του Δήμου με όλο και λιγότερο προσωπικό.
  • Τα ΚΑΠΗ θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα (γράφει ο Κούλης). Με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτό, με μείωση του προσωπικού του Δήμου κατά 30%, μόνο αυτός το ξέρει.

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
  • Δημιουργία δημοτικής ραδιοφωνίας (γράφει ο Κούλης). Όταν όλες οι δημοτικές ραδιοφωνίες στην Ελλάδα έκλεισαν, ο Κούλης θα ανοίξει καινούρια στη Νίκαια, μάλλον για να ενημερώνει ο ίδιος από το μικρόφωνο τον κόσμο της πόλης, καθώς προσλήψεις δεν προβλέπονται, ούτε και νέα νομικά πρόσωπα. Για χρήματα ούτε λόγος πώς θα τα βρει, φαίνεται ότι αυτός έχει τον τρόπο να τα βρει.
  • Δημιουργία Σχολής θεάτρου (γράφει ο Κούλης). Δε μας φτάνουν τα εργαστήρια θεάτρου και παιδικού παιχνιδιού που έχει η πόλη, θέλει τώρα και σχολή θεάτρου να κάνει, για να δίνει διπλώματα. Μάλλον αγνοεί ότι η μία και μοναδική σχολή θεάτρου που έχει η Αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια εδώ και χρόνια.

Τα υπόλοιπα αύριο. Έτσι για να έχουμε κάτι να προσδοκούμε από την Παρασκευή μας, (εκτός από το Σαββατοκύριακο)...