Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οβιδιακές μεταμορφώσεις Νο 1

Είναι ο απόλυτος μετρ των μεταμορφώσεων για περισσότερα από 25 χρόνια στην πόλη μας. Από το ΚΚΕ, στο Συνασπισμό της Αριστεράς και από κει στο ΠΑΣΟΚ και όλος αυτός ο κύκλος μόλις εντός διετίας.
Ποιος είναι αυτός; Ο Στέλιος Λογοθέτης ο μεταμορφωτής!
Αφού λοιπόν χάθηκε από το προσκήνιο για μια οκταετία (1998-2006) ασχολούμενος με τις δικαστικές διώξεις, επανήλθε στη Νίκαια στις δημοτικές εκλογές του 2006 και για ελάχιστες ψήφους έχασε τη δεύτερη θέση από τη Δημητρούλα Μόσχου και τη Δημαρχία, που σίγουρα θα κέρδιζε, αν είχε προκριθεί στο β' γύρο.
Περίμενε και ετοιμαζόταν για τέσσερα χρόνια για τις εκλογές του 2010.
Πήρε μαζί του ό,τι μαζικότερο είχε το ΠΑΣΟΚ (Λιτζέρη, Ζαχαρόπουλο, Μπελώνη, Μπούτση κλπ) και η Νέα Δημοκρατία |(Κίτσο, Μαραγκάκη), θεωρώντας σίγουρη τη νίκη του.
Μιλώντας για μια θολή ανάπτυξη της αγοράς, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα και χαϊδεύοντας το φοβικό κομμάτι μερίδας Νικαιωτών απέναντι στους μετανάστες, έμοιαζε ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η συντηρητική στροφή του, του εξασφάλιζε και την ψήφο των νοικοκυρέων.
Και έπειτα... ήρθαν οι μέλισσες. Η ένωση δηλαδή της Νίκαιας με το Ρέντη και η είσοδος του Ιωακειμίδη στο παιχνίδι των εκλογών. Και κει χάθηκαν όλα για το Στέλιο, για μια ακόμα φορά.
Ό,τι με τόσο κόπο προετοίμαζε για χρόνια, γκρεμίστηκε ελέω του κατασκευάσματος του Ραγκούση. Η ζωή, του πήρε για μια ακόμα φορά την επιτυχία μέσα από τα χέρια. Ίσως γιατί του την είχε δώσει πλουσιοπάροχα στα 27 του χρόνια, όταν πρωτοεκλέχτηκε Δήμαρχος Νίκαιας.
Όμως ο Λογοθέτης ήταν και είναι σκληρός πολεμιστής, από αυτούς που δεν εγκαταλείπουν εύκολα.
Η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και το κλίμα της εποχής, τον έβαλε σε τροχιά γύρω από το κόμμα αυτό. Δήλωνε με κάθε τρόπο ότι στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ και είναι διατεθειμένος οπουδήποτε τον χρειάζεται για αξιοποίηση.
Φαίνεται όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν “τσίμπησε” και μάλλον τον τρόμαξε αυτό το ενδεχόμενο.
Ο Λογοθέτης ωστόσο επιμένει πολύ, κάνοντας νέο άνοιγμα στον Κώστα Παπαδόπουλο και δηλώνοντας με πάθος στην κοπή της πίτας του “Κόντρα στο Ρεύμα”, ότι με όλες του τις δυνάμεις θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Παπαδόπουλο (θυμίζουμε την κοινή συνέντευξη τύπου για το θέμα του Καραμπίνη).
Όμως, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά οι “κακοί” αριστεροί έκλεισαν την πόρτα στον καλό Στέλιο και τον άφησαν πάλι μόνο του. Και τότε ο Στέλιος βρήκε τον Κούλη και τα τέσσερα ορφανά του Ιωακειμίδη. Και όλοι μαζί έφτιαξαν το σχήμα που θα αφήσει εποχή στην πόλη με επικεφαλής το δικό μας Κούλη Βρεττάκο.
Είμαστε οι πρώτοι που γράψαμε γι' αυτό και μετά το αναπαρήγαγαν και άλλα blogs.
Ο Λογοθέτης για άλλη μια φορά “μεταμορφώθηκε” και από Συριζαίος έγινε “Βρεττακικός”.
Χριστέ και Παναγία, τι άλλο θα δούμε στην πόλη μας!
Απορούμε βρε Στέλιο γιατί σου επιτρέπεται να κακοποιείς με τέτοιο βάναυσο τρόπο τον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να τιμήσεις την επί 12ετία άξια Δημαρχία σου στην πόλη αυτή, μην αποδομείς το παρελθόν σου με το χειρότερο τρόπο.
Για την 8ετία του στον Πειραιά, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε...