Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Οβιδιακές μεταμορφώσεις Νο 2

Ποιος ήταν επί 30 και πλέον χρόνια ο πιο σίγουρος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις; Ελάτε που είναι δύσκολο!
Ο δικός μας Κούλης Βρεττάκος ο πολιτευτής!
Μα Bουλευτικές, μα Περιφερειακές , μα Δημοτικές εκλογές, ο Κούλης πάντα παρών. Πανταχού παρών!
Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής, Δήμαρχος ή Νομάρχης, αλλά ο Κούλης ήταν πάντοτε εκεί, σταθερή αξία για το κόμμα του.
Ακόμα και στις πολύ δύσκολες για τη Νέα Δημοκρατία εκλογές του 2012, ο Κούλης και πάλι υποψήφιος βουλευτής, να δίνει τη μάχη κατά πάντων, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Η αλήθεια είναι ότι, ποτέ δεν συμπάθησαν τον Κούλη οι Νεράτζης και Τραγάκης.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010, ο Κούλης κράτησε εκεί ψηλά τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Όταν οι Κίτσος και Μαραγκάκης “την έκαναν” προς Λογοθέτη μεριά και ο Σταματάτος προς Ιωακειμίδη, αυτός πιστός στο κόμμα, έδωσε τη μάχη και πήρε ένα 10%.
Όμως πια δεν πάει άλλο. Θα γίνει και αυτός αντιμνημονιακός, θα γίνει αντικυβερνητικός, ακόμα και Ανεξάρτητος Έλληνας θα γίνει, γιατί κανένας δεν εκτίμησε την πολύχρονη προσφορά του.
Το πιο εύκολο βήμα λοιπόν προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι να γίνει ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος σε αυτές τις εκλογές. Μαθαίνουμε ότι τον συγκλονίζει η ιδέα να έχει μαζί του το Στέλιο Λογοθέτη και τους τέσσερις του Ιωακειμίδη.
Του δίνει ένα εύρος που θέλει, για να ξεφύγει πια από τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, που κουβαλάει όλη του τη ζωή.
Μη φανταστεί κανείς βέβαια ότι αυτό που λέει ο ποιητής: “πού είσαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος”, ισχύει για τον Κούλη.
Απλά, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, μεταμορφώνεται και αυτός, φορώντας το κουστούμι του προοδευτικού και ανεξάρτητου υποψηφίου.
Εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα, να του πηγαίνει το νέο του κοστούμι (εξάλλου ο δικός μας Κούλης, ήταν πάντοτε καλοντυμένος και μοδάτος) και να πείσει τους ψηφοφόρους ότι “δεν άλλαξε ο Μανωλιός και δεν έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”, αλλά άλλαξε συνολικά.
Εξάλλου, μετά τις δημοτικές εκλογές, έρχονται οι βουλευτικές και εκεί μπορεί να ολοκληρώσει την οβιδιακή του μεταμόρφωση, κατεβαίνοντας με τη σημαία ενός ακόμα πιο δεξιού αντιμνημονιακού κόμματος.
Εμείς ευχόμαστε Good luck Koulis!!