Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

O ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει παρών!

Για να δείτε ότι εμείς ενημερώνουμε πρώτοι και έγκυρα για όσα συμβαίνουν σε δημοτικό επίπεδο στην πόλη μας. Χθες, Κυριακή 9 Μαρτίου, ο ΑΝΑΤΡΣΥΑ έκανε πράξη αυτό για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει μέρες πριν.
Εξήγγειλε τη συγκρότηση δημοτικής παράταξης που θα πάρει μέρος τις επερχόμενες εκλογές, με επικεφαλής την Κατερίνα Θωΐδου, δραστήριο μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρούσα σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη, παρότι καθώς δείχνουν τα πράγματα, δε θα υπάρξει ακροδεξιό ψηφοδέλτιο στην πόλη μας, είτε από τη Χρυσή Αυγή, είτε από το Νίκο Μονέο (και λέμε φαίνεται, γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα οριστικά).
Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε θα κατεβάσει δημοτικό ψηφοδέλτιο σε άλλο Δήμο της Β’ Πειραιά. Θα κατεβάσει στον Πειραιά το Θανάση Διαβολάκη.
Νίκαια και Πειραιάς λοιπόν θα είναι οι Δήμοι που θα επικεντρώσει τον κόμμα την Αυτοδιοικητική του παρουσία, ελπίζοντας να εκλέξει συμβούλους στα δημοτικά συμβούλια των δυο πόλεων. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Και επειδή εμείς συμπαθούμε τους ειλικρινής αγωνιστές, ακόμα και αν πολιτικά διαφωνούμε μαζί τους, σας μεταφέρουμε την είδηση, όπως την αλιεύσαμε στο Facebook την προηγούμενη Πέμπτη, αργά το βράδυ:
Την Κυριακή 9 Μάρτη συγκροτούμε δημοτική αντικαπιταλιστική κίνηση στη Νίκαια, την πόλη της προσφυγιάς και της αντίστασης. Όλοι όσοι βρεθήκαμε στις μάχες του εργατικού κινήματος ενάντια στη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών από το σφαγείο τους Καλλικράτη, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας στο όνομα του πρωτογενούς πλεονάσματος, όσοι δώσαμε τη μάχη ενάντια στους δολοφόνους της χρυσής αυγής και τους συνεργάτες τους στην ΕΛ.ΑΣ και στην κυβέρνηση, όσοι πιστεύουμε ότι η ελπίδα βρίσκεται στον ανυποχώρητο ενωτικό αγώνα διαρκείας και εμπνεόμαστε από μια αριστερά που κινείται πέρα από τη λογική της διαχείρισης του καπιταλισμού, ήρθε η ώρα να συγκροτήσουμε και στην πόλη μας μια αριστερή αγωνιστική αντικαπιταλιστική κίνηση για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και μαζί την ελπίδα της ανατροπής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ».