Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο 24ης Μαρτίου (λίγο πριν το μεγάλο ΌΧΙ)

Για όσους δεν παρακολουθούν, τις περισσότερες φορές, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ενός Δημοτικού Συμβουλίου είναι η προ ημερήσιας συζήτηση που γίνεται.
Εκεί, όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και όποιος Δημοτικός Σύμβουλος το επιθυμεί, μπορεί να θέσει ερωτήματα στο Δήμαρχο είτε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν, το ενδιαφέρον εξαντλήθηκε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα. Η συζήτηση αυτή κράτησε περίπου καμιά ώρα και μόλις ολοκληρώθηκε αποχώρησαν οι Λογοθέτης, Μπενετάτος και Βρεττάκος.
Μόλις έφυγαν, η αλήθεια είναι ότι μας έλουσε κρύος ιδρώτας. Και τώρα; Πώς θα περάσει η βραδιά; Όλο μας το ενδιαφέρον εξαντλήθηκε. Κανένα ενδιαφέρον…
Φανταστείτε ότι τα 30 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου τελείωσαν σε μια ώρα μόνο. Αιδώς κύριοι Σύμβουλοι! Αν νομίζετε ότι εκλεχθήκατε για να ψηφίζετε έτσι απλά, χωρίς να γίνεται μια σχετική φασαρία, να μας το πείτε τώρα και να παραιτηθείτε, γιατί οι νύχτες μας έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον.
Ας πάμε λοιπόν να δούμε λίγο τι συνέβη σε αυτό το συμβούλιο: "Το Κεντρί της Κοκκινιάς" είχε και πάλι την τιμητική του και η χαρά μας δεν κρυβόταν. Τέτοια μεγαλεία… Ο αγαπημένος μας Κούλης, μας επιτέθηκε για μια ακόμα φορά (πράγμα που μας στενοχώρησε, γιατί εμείς το στηρίζουμε το παλικάρι με όλες μας τις δυνάμεις), όμως γι αυτό θα μιλήσουμε ξεχωριστά.
Ο πρώην Πρόεδρος Κουφόγιαννης μας κατηγόρησε ότι γράφουμε ότι θα είναι υποψήφιος με τον Κούλη, διαψεύδοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο (να μια είδηση που βγήκε λοιπόν). Για την ιστορία όμως, Πρόεδρε, εμείς γράψαμε ότι τον Κούλη τον πήρε η χαρά και ανακοίνωνε στους δικούς του ότι θα είσαι μαζί του υποψήφιος. Εμείς δεν το πολυπιστέψαμε και απλώς δικαιωθήκαμε (πάλι).
Ο Στέλιος Μπενετάτος επιτέθηκε στη Δημοτική Αρχή με αφορμή μια εκδήλωση που έγινε στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Προφανώς μόνο με αναφορά στις δολοφονημένες γυναίκες του Σικάγο και σε απεργιακές κινητοποιήσεις μπορεί σύμφωνα με το Στέλιο να «εορτάζεται» η ημέρα αυτή. Το ότι ο κόσμος ξεχείλισε στην αίθουσα εκδηλώσεων εκείνη την ημέρα, προφανώς δεν μετρά για το Στέλιο. Είναι εκτός γραμμής.
Το κλου της βραδιάς, και το κρατήσαμε για το τέλος, ήταν η αντιπαράθεση Λογοθέτη- Μονέου. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την τοποθέτηση του Λογοθέτη για τις θέσεις των πάγκων της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας, που εκπροσωπεί ο Μονέος. Ο τελευταίος ανταπάντησε, καταγγέλλοντας το Λογοθέτη ότι την εποχή που ήταν Δήμαρχος Πειραιά οι άδειες για το παζάρι του Πειραιά δίνονταν με εντελώς αδιαφανή τρόπο. Και ότι εκείνη την εποχή, είχαν συνεργαστεί οι δυο τους και ότι αν ανοίξει το στόμα του, θα ακουστούν πολλά και όχι ευχάριστα για τον πρώην Δήμαρχο.

Ο Λογοθέτης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και απείλησε ότι θα κάνει μήνυση καθώς αυτός έχει αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες και μέσα σε αυτή τη λατρεμένη ατμόσφαιρα το επεισόδιο έληξε, οι επικεφαλής αποχώρησαν και χάθηκε κάθε άλλο ενδιαφέρον. Άλλο ένα συμβούλιο είχε τελειώσει…