Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Alea jacta est

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Κούλης θα είναι πάλι εδώ. Μαζί μας. Κοντά μας. Δίπλα μας. Μας δίνει ξανά τη δυνατότητα να τον εκλέξουμε και επιτέλους να διορθώσουμε το λάθος και την αδικία που επί δεκαετίες κάνουμε στο πρόσωπό του.
Αφήνει δε απειλές, ότι ίσως και να είναι η τελευταία φορά που μας κάνει τη χάρη και εκτίθεται (σιγά τώρα που θα το πιστέψουμε αυτό).
Ξέρετε καλά ότι ο Κούλης είναι ο λατρεμένος μας και φυσικά θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτός είναι εξάλλου η ιστορική συνέχεια της πόλης για 30 και πλέον χρόνια, που με συνέπεια ομορφαίνει τις μέρες μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Θα ήταν λοιπόν κρίμα και άδικο από την πλευρά μας να μην του το ανταποδώσουμε με τη σθεναρή υποστήριξή μας στην υποψηφιότητά του.
Όσοι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις του blog μας, θα έχετε πια διαπιστώσει τη συνεχή μας προτροπή προς αυτήν την κατεύθυνση. Θυμηθείτε το Go Koulis Go, μια εβδομάδα πριν.
Ο Κούλης λοιπόν το αποφάσισε και κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την “ανεξάρτητη κίνησή” του.
Αύριο Δευτέρα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να την εξαγγείλει ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει- εμείς δεν το ορκιζόμαστε αυτό.
Ως καλά πληροφορημένο όμως, το "Κεντρί της Κοκκινιάς" προλαβαίνει και το εξαγγέλει σήμερα, γιατί είναι τέτοια η χαρά μας, που δεν μπορούμε να περιμένουμε να ξημερώσει ο Θεός τη μέρα!
Ενδιαφέρον έχει τι εξαγγέλλει ο Κούλης για το συνδυασμό του. Κρατιέστε; Ο Κούλης δηλώνει ότι θα έχει επτά (ναι επτά) εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους στο ψηφοδέλτιό του.
Βέβαια μέχρι στιγμής μόνον έναν κατονομάζει: τον πρώην Πρόεδρο Μανώλη Κουφόγιαννη.
Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε. Μέχρι τότε επιφυλασσόμεθα για την αλήθεια των όσων λέει. Γιατί, Πρόεδρε δεν το λέμε εμείς, ο Κούλης το λέει με καμάρι. Ες αύριον τα σπουδαία.
Η αλήθεια είναι ότι η υποψηφιότητα Βρεττάκου αποκαθιστά την πολιτική ισορροπία στην πόλη, που μέχρι σήμερα δεν είχε ούτε έναν δεξιό υποψήφιο. Είναι παραχάραξη της αλήθειας, η πόλη με την πιο σκληρή ακροδεξιά στη Β' Πειραιά και με μια σκληρή δεξιά έτσι κι αλλιώς εδώ και δεκαετίες, να μην έχει το δικό της εκπρόσωπο από το χώρο αυτό.
Όπως και να 'χει, ο Κούλης ήταν πάντα υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και στις εκλογές του '12 φυσικά και ακόμα κι αν θέλει σήμερα να εμφανιστεί ως ανεξάρτητος ή αντιμνημονιακός. Κανέναν δε θα πείσει για τη νέα του ταυτότητα.
Γνωριζόμαστε όλοι πια σε αυτήν την πόλη.
Καλώς ήρθες και πάλι Κούλη και μη φοβάσαι τίποτα με μας στο πλευρό σου!