Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μια κρύα νύχτα στην πόλη

Ήταν η ώρα 7.20, βράδυ Παρασκευής. στο ημίφως του μικρού δρόμου της πόλης, δεν έβλεπες κανέναν να κινείται. Όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Μια ευσταλής αντρική φιγούρα εμφανίστηκε στην άκρη του δρόμου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και κοντοστάθηκε μπροστά στην πόρτα ενός μικρού μαγαζιού.
Το ξανασκέφτηκε για δεύτερη φορά και το αποφάσισε. Έβγαλε από την τσέπη του τα κλειδιά και με αποφασιστικότητα άνοιξε την πόρτα. Θα το επιχειρούσε για μια ακόμα φορά...
Ναι, θα είναι υποψήφιος για 1035η φορά σε εκλογές! Αυτός είναι γενναίος και δεν κάνει πίσω ποτέ. Εξάλλου οι εκλογές χωρίς αυτόν στην πόλη, είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Και δεν του αρέσουν τα ανάλατα.
Μπήκε στο μικρό μαγαζί, που σε τίποτα δεν έμοιαζε με αυτό των παλιών καλών εποχών ή έστω το κεντρικό μαγαζί των περασμένων εκλογών του 2010. Τα παιδιά του λαού όμως τα καταφέρνουν πάντα. Και στα αλώνια και στα σαλόνια, όπου χρειαστεί.
Κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός, θα χαρεί και ο φτωχός, λέει ο σοφός λαός μας και τώρα ήρθε η στιγμή αυτή.
Ώρα 8.20 μ.μ. Έχουν έρθει 3-4 ακόμη. Είναι βέβαια καλύτερα τα πράγματα απ' ότι μια ώρα πριν, αλλά η ανησυχία εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Πόσοι θα ανταποκριθούν στο SMS που είχε αποσταλεί.
Το μαγαζί με την καλυμμένη τζαμαρία, που δεν επιτρέπει στους έξω τη θέαση, κρύβει μεν τους λίγους παρόντες, αλλά δε μειώνει την ανησυχία για το πόσοι θα έρθουν.
Όμως οι δυνατοί δε λυγίζουν ποτέ και το ισχυρό DNA του πρωταγωνιστή το αποδεικνύει αυτό. Μπορεί το φτωχό μαγαζί να θυμίζει γιάφκα των επονείδιστων αριστερών, αλλά τώρα αυτά είναι ξεπερασμένα σχήματα. Υπάρχει αριστερά ή δεξιά, όλοι αδέλφια είμαστε.
Ώρα 9.20 μ.μ. Η ανησυχία έχει πια φύγει. Οι 4 γίνανε 24 και η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά.
Προχωράμε και νικάμε. Τραγουδάμε “είμαστε δυο είμαστε τρεις, θα γίνουμε χίλιοι δεκατρείς” και ξορκίζουμε τους φόβους μας.
Κοιτάμε τη σκιά μας το ηλιοβασίλεμα και μας φαίνεται τεράστιο. Καμαρώνουμε κι ας είμαστε πάντα πολύ φοβισμένοι. Με τα χρόνια έχουμε μάθει να το κρύβουμε καλά...

Υ.Γ Η παραπάνω ιστορία πολιτικού μυστηρίου, μπορεί να συμβαίνει στην πόλη μας ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη σήμερα ή να συνέβη τριάντα χρόνια πριν ή να συμβεί τριάντα χρόνια μετά. Δεν έχει και πολλή σημασία.