Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες ... Νο 2

Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα στη συνάντηση της “Κίνησης Πολιτών Nίκαιας – Ρέντη” του Γιώργου Ιωακειμίδη. Υπήρξε ένα θέμα που εμείς είχαμε αναδείξει, κάνοντας την κριτική μας σε προηγούμενη ανάρτησή μας και το ξαναβρήκε μπροστά του στη συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης. Και φυσικά μιλάμε για το θέμα της απόθεσης των προϊόντων εκσκαφής του Μετρό στου Καραμπίνη.
Όπως έγινε γνωστό, η Κοινοπραξία απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εκτέλεση του έργου και επομένως...Καραμπίνη ΤΕΛΟΣ!
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, στη συγκέντρωσή του, έδειξε το DVD με το έργο όπως θα γινόταν στην τελική του μορφή αν προχωρούσε το έργο και κάπου εκεί...άρχισαν οι προβληματισμοί για το αν έκανε σωστά που “πάγωσε” την υλοποίηση του έργου για μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα τελικά να χαθεί η διπλή ανάπλαση Καραμπίνη - Νεκροταφείου.
Η κριτική που ασκήθηκε, αφορούσε στο αν πράγματι η δημοκρατική λειτουργία της πόλης που απαιτεί μεγάλες συναινέσεις -κατά την άποψη του Δημάρχου-είναι ισχυρότερη από την απώλεια ενός σημαντικού έργου για την περιοχή, που ίσως δε θα μπορέσει να υλοποιηθεί ποτέ στο μέλλον.
Αναπτύχθηκε ένας σχετικός προβληματισμός και από τις δυο πλευρές, όμως ο Δήμαρχος επέμενε ότι το θέμα έχει κλείσει.
Ξεχάσαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στη συγκέντρωση παρευρίσκονταν και τρεις εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι μίλησαν και ενημέρωσαν για την απόφασή τους να πάρουν μέρος στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το Γιώργο Ιωακειμίδη. Αυτοί είναι οι Μαραγκάκης, Κίτσος και Ζαχαρόπουλος.
Ίσως -όπως κυκλοφορεί έντονα- να είναι ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησης και άλλων δημοτικών συμβούλων, ή ...επανάκαμψης κάποιων από αυτούς που έφυγαν. Κανείς όμως πλην Ιωακειμίδη, δεν μπορεί να το ξέρει αυτό.
Όταν μάθουμε κάτι σίγουρο, θα σας ενημερώσουμε πρώτοι, όπως πάντα. 
Μείνετε συντονισμένοι στο Κεντρί της πόλης μας!