Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες… Νο 1

Την επανασυγκρότηση της «Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη» έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης. Την προηγούμενη Τετάρτη, σε μια μεγάλη –μαθαίνουμε- συγκέντρωση υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων στο θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Ρέντη, ξεκίνησε τη διεκδίκηση της 6ης δημαρχιακής θητείας.
Είχε προηγηθεί η σιωπή αρκετών μηνών, λόγω των εσωτερικών ανακατατάξεων στη δημοτική κίνηση και προφανώς προετοιμασίας και προσδιορισμού του πολιτικού στίγματος της νέας πενταετίας. Γνωρίζουμε καλά πια και στη Νίκαια, ότι ο Γιώργος Ιωακειμίδης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Προετοιμάζεται καλά και χτυπάει όταν ο ίδιος το αποφασίσει (έχει ενδιαφέρον να ρωτήσει κάποιος αυτούς που κατά καιρούς έφυγαν από κοντά του).
Είναι προφανές λοιπόν, ότι μετά από πολλούς μήνες εσωστρέφειας, ήρθε η ώρα της εξωστρέφειας. Με περίπου 30 νέους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, που προφανώς ετοίμαζε από καιρό, επιστρέφει, αλλάζοντας το κλίμα που η αντιπολίτευση προσπαθούσε να περάσει σε σχέση με την επιρροή του στην πόλη.
Όπως μάθαμε ότι τόνισε στην ομιλία του, έχει κανονίσει ήδη τα πάντα, με κάθε λεπτομέρεια. Συγκεντρώσεις σε σπίτια και καφενεία ξεκίνησαν ήδη, περιοδείες που θα ξεκινήσουν μόλις «στρώσει» λίγο ο καιρός, πέντε ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, το ψηφοδέλτιό του και τα κείμενα των διακηρύξεων με τα έργα που έχει κάνει η δημοτική αρχή.
Το πολιτικό του στίγμα, εμείς που θέλουμε να παρακολουθούμε από κοντά όλους τους υποψήφιους για να έχουμε άποψη, σας το έχουμε περιγράψει από καιρό και δεν πέσαμε έξω σε αυτό.
Η μάχη θα είναι Ιωακειμίδης εναντίον όλων ή όπως διαβάσαμε κάπου …η μάχη του σήμερα ενάντια στο χθες. Είναι αυτό που ήθελε από την αρχή και η αντιπολίτευση, που είναι πάντα αδιάβαστη, τσίμπησε. Για να νικήσεις τον αντίπαλο, πρέπει να μάθεις πρώτα πώς σκέφτεται. Αφού όμως 3 ½ χρόνια τώρα δεν το έμαθαν, τώρα πια είναι λίγο αργά.
Εν κατακλείδι, ο Ιωακειμίδης κατάφερε στην πρώτη του συνάντηση με αυτούς που θα στηρίξουν την «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη», να δημιουργήσει την ευεξία ενός νέου ξεκινήματος, με πολλούς νέους ανθρώπους, που ορεξάτοι, θα δώσουν τη μάχη των εκλογών. Κέρδισε τις εντυπώσεις… περιμένουμε τη συνέχεια.