Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Χρυσή Αυγή καπούτ!

Φαίνεται όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι αποφεύγεται η κατάθεση ακροδεξιού ψηφοδελτίου από τη Χρυσή Αυγή ή από άλλους ακροδεξιούς, στην πόλη μας.
Μετά από προβληματισμό μηνών στα υψηλά κλιμάκια της οργάνωσης, δεν προκρίθηκε τελικά η δημιουργία ψηφοδελτίου της οργάνωσης, παρά μόνο στο Δήμο Πειραιά.
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με το ενδεχόμενο όλοι οι βουλευτές της ή εν πάσει περιπτώσει οι περισσότεροι από αυτούς να δηλώνουν σε λίγο τόπο κατοικίας τις φυλακές Κορυδαλλού, αποφασίστηκε να μη σπαταλήσουν τις δυνάμεις τους σε πολλούς Δήμους της χώρας, παρά να συμμετάσχουν σε λίγους πολύ κεντρικούς.
Στην πόλη μας εξάλλου, ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη και προκλητική η συμμετοχή τους μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που έγινε από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας και θα φόρτιζε ιδιαίτερα έντονα το πολιτικό κλίμα της πόλης.
Το ψηφοδέλτιο που θα κατέβαζε ο δημοτικό σύμβουλος Νίκος Μονέος δεν μπόρεσε επίσης να “περπατήσει”, λόγω έλλειψης προσώπων και οικονομικής στήριξης.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν μια θετική εξέλιξη για τα δημοτικά πράγματα της πόλης, καθώς με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται συγκρούσεις εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και πριν και μετά τις εκλογές.

Υ.Γ. Βέβαια θα μπορούσαν να φτιάξουν έναν πολύ ισχυρό συνδυασμό και να διεκδικήσουν... το Δήμο Κορυδαλλού, μιας και εκεί θα κατοικούν για καιρό, αλλά όπως φαίνεται από τα πράγματα, δε θα επιλέξουν μια τέτοια προοπτική. Άρα, Κασσιμάτης, Κυλάκου, Μελάς και λοιποί, τη γλιτώνουν προς το παρόν...