Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αγωνιστικός Κώστας Παπαδόπουλος

Δυνατά μπήκε στη μάχη τω δημοτικών εκλογών ο Κώστας Παπαδόπουλος. Ξεκίνησε ήδη περιοδείες από την προηγούμενη εβδομάδα στη Νίκαια και στο Ρέντη, με ευπρόσωπη όπως διαπιστώσαμε παρουσία.
Με ένα καλόγουστο φυλλάδιο που δεν παραπέμπει σε φυλλάδια παλιών εποχών της Αριστεράς, με ένα ολιγόλογο κείμενο πολύ προσεχτικά διατυπωμένο, έκανε ένα καλό ξεκίνημα.
Μπορεί το κείμενο να είναι κυρίως οραματικό, χωρίς όμως τη γνωστή ξύλινη γλώσσα και χωρίς σκληρές αναφορές στη Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη, νομίζουμε όμως ότι ανταποκρίνεται στο πνεύμα της εποχής.
Δείχνει μια διάθεση νέου πνεύματος και ενός πιο φρέσκου αέρα απ' αυτόν που μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει.
Οι περιοδείες δεν ήταν βέβαια στρωμένες με ρόδα, αλλά δεν ήταν και κακές. Ο κόσμος ακούει και συχνά συμφωνεί με την αντιμνημονιακή προπαγάνδα, αλλά δεν εκδηλώνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές.
Εκεί ίσως να έχει άλλα κριτήρια και άλλες επιλογές.
Το ίδιο προσεχτικός ήταν και την προηγούμενη Τετάρτη σε ομιλία του στη Νίκαια, στο Δημαρχείο. Εκεί, στο σύντομο λόγο του πριν την ομιλία του Νίκου Βούτση -που ήταν και ο κύριος ομιλητής- ο Κώστας Παπαδόπουλος επέμεινε στο “τρεις κάλπες”, μια πολιτική που θα είναι και κύρια πολιτική του κατεύθυνση, όπως φαίνεται, χωρίς σκληρές πολιτικές επιθέσεις δεξιά και αριστερά.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και παγίωση του ήπιου πολιτικού κλίματος στην πόλη μας, όπως δείχνει η μέχρι τώρα παρουσία του.