Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή χωρίς...

Μπορεί να μην είναι το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών, αλλά δεν πάει να είναι ένα στοιχείο που θα παίξει και αυτό το δικό του ρόλο στο παζλ των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Είναι γνωστό στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ, ότι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πάρει απόφαση στο συνέδριό του, ότι δε θα στηρίξει στις εκλογές υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόλα αυτά, ο Κώστας Παπαδόπουλος έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα μια μεγάλη προσπάθεια προσέγγισης και αφομοίωσης του χώρου αυτού, συμπλέοντας σε μεγάλο βαθμό με τις επιλογές του.
Φαίνεται όμως ότι η απόφαση του Συνεδρίου είναι πολύ ισχυρή για να αλλάξει θέση ο τοπικός ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι σαφές λοιπόν ότι δε θα στηρίξουν Παπαδόπουλο.
Το ερωτηματικό είναι αν θα κατέβουν αυτόνομα ή όχι στην πόλη μας. Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν ήδη αποφασίσει αυτόνομη κάθοδο και επικεφαλής θα είναι το πιθανότερο είτε η Κατερίνα Θωΐδου (δραστήριο στέλεχος στην πόλη), είτε η Όλγα Κοσμοπούλου (δραστήριο στέλεχος του Κρατικού Νίκαιας).
Βέβαια, επειδή ένας συνδυασμός απαιτεί 70-80 υποψήφιους, που ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει στην πόλη, θα χρειαστεί να μεταφερθούν στελέχη από ολόκληρη τη Β Πειραιά για να το επιτύχουν.
Κατά την εκτίμησή μας, αν η ακροδεξιά κατεβάσει ψηφοδέλτιο στην πόλη, τότε θα κατεβάσει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε αντίθετη περίπτωση όλα είναι ακόμα ανοιχτά.