Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο 4/02/2014


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε την προηγούμενη Τρίτη με κύρια θέματα τις προσλήψεις συμβασιούχων εργατών καθαριότητας, γυμναστών, μουσικών κλπ. μέσω Α.Σ.Ε.Π.
Διαδικασία “τυπική” που γίνεται κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο, καθώς τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία αρνείται να προκηρύξει μόνιμες θέσεις εργασίας στους Δήμους.
Οι συνεχείς συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού έχουν ως συνέπεια την ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη έκτακτου προσωπικού.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” απουσίαζε σύσσωμη, γιατί ειδοποίησε ότι θα έπρεπε να παρευρίσκεται σε συγκέντρωση του Π.Α.Μ.Ε. για θέματα υγείας, ο Γιάννης Μαρωνίτης απουσίαζε σε ταξίδι εκτός Ελλάδος, ενώ οι υπόλοιποι συνδυασμοί παρόντες.
Υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα χωρίς εντάσεις και τις περισσότερες φορές με ομοφωνία ή κάποιο παρών.
Γενικά ήταν ένα “αδιάφορο” από πλευράς ειδήσεων συμβούλιο. Η μόνη στιγμή που παρουσιάζει ενδιαφέρον ήταν στην αρχή του Συμβουλίου η “κόντρα” που πήγε να κάνει ο Μανώλης Κουφόγιαννης με την Ειρήνη Βαλλιανάτου.
Όταν ο πρώην υποστήριξε με το γνωστό του ύφος ότι δε χρειάζεται ψηφοφορία για τη σύγκλιση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, η νυν καλά διαβασμένη, του ανέγνωσε το άρθρο του κώδικα που το ορίζει και τελικά κέρδισε τις εντυπώσεις.
Για δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο, το “άρωμα γυναίκας” στην προεδρία βοηθά ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις στο σώμα και να ολοκληρώνονται γρήγορα οι διαδικασίες.
Η ερώτηση όλων είναι μια και απλή: γιατί την έκρυβε ο Ιωακειμίδης τόσο καιρό; Μήπως στην προσπάθειά του να κρατήσει ισορροπίες εντός του συνδυασμού του αδίκησε την πόλη αλλά και ανθρώπους όπως η νυν Πρόεδρος;