Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Για άλλη μια φορά δυστυχώς απόντες

Μια διαφορετική εκδήλωση που έγινε πριν λίγες ημέρες, μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψε η Χ.Α.Ν, ένας Σύλλογος με μεγάλη παράδοση και έντονη παρουσία στην πόλη μας, αποφάσισε να τιμήσει τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.
Αποφάσισε να τιμήσει τους ανθρώπους αυτούς που καθημερινά μοχθούν ώστε να είναι καθαροί οι δρόμους και οι γειτονιές μας.
Εξαιρετική πρωτοβουλία και συγχαρητήρια στο Δ.Σ της Χ.Α.Ν.
Ένα δικό μας Κεντρί ήταν στην εκδήλωση και έχουμε ενδιαφέρον ρεπορτάζ, γιατί εμείς φροντίζουμε να είμαστε παρόντες όπου υπάρχει θέμα.
Ενδιαφέρον λοιπόν είχαν οι παρουσίες που τίμησαν την εκδήλωση αυτή.
Ο Δήμαρχος ήταν εκεί όπως αναμενόταν και στην ομιλία του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση.
Η είδηση είναι ότι κανένας επικεφαλής από την Αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να παραστεί. Ούτε επικεφαλής, ούτε και κάποιος δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης.
Όταν ένα σωματείο της πόλης, τιμά 300 περίπου εργαζόμενους και η Αντιπολίτευση απουσιάζει, είναι ένα θέμα που συζητήθηκε σε πηγαδάκια πολύ. Γιατί οι εργαζόμενοι δεν είναι του Ιωακειμίδη, αλλά του Δήμου. Η προσβολή λοιπόν δεν είναι απέναντι στο Δήμο, αλλά απέναντι στους ίδιους τους ανθρώπους που τιμήθηκαν και τις οικογένειές τους που ήταν εκεί. Και φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστη.
Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να φανταστούμε ότι ο λόγος της απουσίας έχει ως στόχο τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων Νίκο Τράκα που μαθαίνουμε ότι στηρίζει φανερά το Δήμαρχο. Πού ήταν λοιπόν όλοι αυτοί που ομνύουν στο όνομα των εργαζομένων, αλλά είναι απόντες όταν τιμώνται; Δεν τιμώρησαν τον Τράκα με την απουσία τους, αντιθέτως τους ενημερώνουμε ότι ενδυνάμωσαν το ρόλο του.
Τελικά αφού έπεσαν κάποια τηλέφωνα και σχετικά σχόλια και ερωτήσεις, κατέφθασαν με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ο Στέλιος Μπενετάτος και 10 λεπτά αργότερα ο Κούλης Βρεττάκος. Τι έγινε; Απλώς εισέπραξαν την παγερή αδιαφορία των παρευρισκομένων.