Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κρίμα κύριε Δήμαρχε!

Φαίνεται πως πέσαμε “έξω” και μαζί σου κύριε Δήμαρχε. Αλλιώς μας είχες συνηθίσει μέχρι τώρα. Νομίζαμε ότι μπροστά στο συμφέρον της πόλης, δεν μετρούσες πολιτικά οφέλη και προεκλογικές σκοπιμότητες. Δυστυχώς όμως με το θέμα Καραμπίνη, μας διέψευσες.
Ήξερες καλά ότι είναι μια παρέμβαση επ' ωφελεία της πόλης, που, με τη διπλή ανάπλαση που πρότεινες (Καραμπίνη επάνω και Νεκροταφείο κάτω), θα άλλαζε όλα τα δεδομένα για την περιοχή της Νεάπολης.
Μια παρέμβαση από το Αττικό Μετρό, χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο, που θα διαμόρφωνε 135 στρέμματα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων, πάνω στο καραφλό νταμάρι και ένα χώρο αθλητισμού και αναψυχής στο πρώην Νεκροταφείο.
Η μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚΑΝ στο Νεκροταφείο, με ταυτόχρονη δημιουργία χώρων άθλησης για όλους, δημιουργία χώρων στάθμευσης, κυλικείου κ.λ.π στο χώρο του παλιού νεκροταφείου, θα απογείωνε τη Νεάπολη στο σύνολό της.
Μοναδική επιβάρυνση για την πόλη μας, η μεταφορά προϊόντων εκσκαφής του Μετρό για τα επόμενα δύο χρόνια, που σίγουρα ήταν σημαντική επιβάρυνση για την κυκλοφορία, αλλά θα μπορούσαμε να την αντέξουμε εν ονόματι ενός τόσο μεγάλου έργου.
Είχαμε μάθει από τη μακρόχρονη θητεία σου στο Ρέντη, ότι το συμφέρον της πόλης αξιολογούνταν πάντοτε πάνω από το πολιτικό συμφέρον του ίδιου ή του συνδυασμού σας, αλλά εδώ δεν ανταποκριθήκατε σε αυτό που κάποιοι πίστευαν ή περίμεναν από εσάς.
Υποχωρήσατε στις αντιδράσεις μιας στενοκέφαλης και μίζερης αντιπολίτευσης, από τους ίδιους ανθρώπους που χρόνια καταδυνάστευσαν και καταδίκασαν την πόλη μας στην απαξίωση και την ανυποληψία.
Η ευθύνη ενός πολιτικού του σήμερα, είναι να τολμά και να αλλάζει αυτά που ο δημότης δεν μπορεί ορισμένες φορές να καταλάβει, να υπερβαίνει τον εαυτό του για το συμφέρον της πόλης που υπηρετεί, να συγκρούεται με όλους και με όλα, για να πάει το δήμο μας μπροστά και για να αφήσει στις μελλοντικές γενιές έργα μεγάλα και όχι έργα καθημερινά.
Και σεις υποχωρήσατε στην πίεση μιας αντιπολίτευσης που ακόμα και ενωμένη δεν σας απείλησε σοβαρά (είχατε 20 ψήφους έναντι 15 της αντιπολίτευσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο) και μπορούσατε να παραμείνετε στην αρχική σας άποψη περί συνέχισης του έργου.
Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζετε ότι οι εκλογές στην πόλη είναι “τυπική διαδικασία” που θα την τελειώσετε άνετα από τον πρώτο γύρο (όποιος γυρίζει στην πόλη ξέρει ότι αυτό είναι αλήθεια).
Προς τι λοιπόν η οπισθοχώρηση; Μήπως για να μη χάσετε 2-3 μονάδες στις εκλογές;
Κρίμα κύριε Δήμαρχε, αλλιώς μας είχατε μάθει...