Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ανάψανε τα αίματα!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την εντεινόμενη κόντρα μεταξύ των blogs “Η Κοκκινιά μας” (Παπαδόπουλος Κώστας) και “Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη” (Ιωακειμίδης Γιώργος).
Μέχρι πριν από 4-5 μήνες το blog “Η Κοκκινιά μας” ελάχιστα ασχολήθηκε με την τριετία της διοίκησης Ιωακειμίδη. Ανοίγοντας όμως το προεκλογικό παιχνίδι, άρχισε όλο και συχνότερα είτε με ανακοινώσεις του “Κόντρα στο Ρεύμα” είτε με σχόλια του ίδιου του αρχισυντάκτη του blog, να επιτίθενται στις επιλογές της δημαρχίας Ιωακειμίδη και να οριοθετείται από αυτήν. Η επιλογή του Κώστα Παπαδόπουλου για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, οδήγησε και στις αντίστοιχες επιθέσεις.
Είναι προφανές ότι η πλευρά Ιωακειμίδη αποφάσισε να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις εγκαταλείποντας την τακτική που επί τρία χρόνια ακολούθησε “χαϊδεύοντας” εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου τον Παπαδόπουλο.
Έτσι λοιπόν δημιούργησε το blog της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη” και σαν έτοιμη από καιρό, άρχισε να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και να σηκώνει το γάντι στις προκλήσεις. Μάλλον τους αρέσει αυτό το παιχνίδι και ξεκίνησαν και αυτοί επιθέσεις.
Η κλιμάκωση της μεταξύ τους έντασης είναι συνεχώς εντεινόμενη. Μας αρέσει η φασαρία και οι τσαμπουκάδες, αλλά ελπίζουμε να κρατηθούν στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και να μη γίνει ξεκατίνιασμα.
Δημοτικές εκλογές σημαίνει “όλοι εναντίον όλων” γιατί μόνο τότε έχουν νόημα οι διαφορετικοί συνδυασμοί. Προς το παρόν δεν το βλέπουμε, ίσως γιατί και καθένας προσβλέπει σε πιθανές συνεργασίες που θα ακολουθήσουν.
Μόνος κερδισμένος της ιστορίας είναι η Λαϊκή Συσπείρωση (βλέπε Στέλιος Μπενετάτος) αν συνεχίσει η σφαγή που ξεκίνησε.
θα παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε...