Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

“Παπαδόπουλος - Ιωακειμίδης σημειώσατε Χ”


Την προηγούμενη Δευτέρα δεσμευτήκαμε για άμεση ενημέρωση από τη σημαντική συνέλευση που έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την αυτοδιοικητική του επιλογή στην πόλη μας.
Η πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος θα ήταν ίσως ο τίτλος “άνθρακες ο θησαυρός”. Θα ήταν όμως μια λάθος ανάγνωση. Ακούστε λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα:
Ήταν μια πολύ έντονα φορτισμένη συνεδρίαση, με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, πολλές αντεγκλήσεις και σκληρές κουβέντες, που δεν στάθηκε πάντα σε μια πολιτισμένη αντιπαράθεση απόψεων.
Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου και της υποψηφιότητας Ιωακειμίδη, αντήλλαξαν επί ώρες επιχειρήματα ή μπηχτές, προσπαθώντας να κερδίσουν πόντους σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Από ένα σημείο και μετά όμως, ο κόσμος να αρχίσει να αποχωρεί από τη συνέλευση και κάπου κοντά στα μεσάνυχτα, να έχουν μείνει σχεδόν οι μισοί. Καμία πλευρά να μην κάνει βήμα πίσω και η συνέλευση να κινδυνεύει να “τιναχτεί στον αέρα”.
Σε αυτό το σημείο, ο Γραμματέας του Πειραιά έκανε τη μαγική πρόταση: “Ούτε Παπαδόπουλος, ούτε Ιωακειμίδης”, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο που θα πρέπει να βρεθεί τις επόμενες ημέρες. Εκτός από λίγους σκληρούς των δυο απόψεων, οι υπόλοιποι συμφώνησαν ασμένως. Ήταν και αυτό μια κάποια λύση, ασχέτως αν όλοι αμφέβαλαν ότι μπορεί τρεις μήνες πριν τις εκλογές να βρεθεί τρίτο πρόσωπο που θα αποτελέσει την ιδανική λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Κατά την άποψή μας, το θέμα θα επανέλθει σύντομα με την ίδια ένταση και σύντομα θα έχουμε και την απάντηση.
Τα συμπεράσματά μας είναι ότι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι ο Παπαδόπουλος, αφού δεν κατάφερε στα πλαίσια της ίδιας της οργάνωσής του να εξασφαλίσει τη στήριξή της.
Σε ένα ΣΥ.ΡΙΖ.Α που πολλαπλασίασε το ποσοστό του αυτήν την τριετία, ο Παπαδόπουλος έμεινε κολλημένος στον ίδιο πυρήνα του 3,5% των προηγούμενων εκλογών.
Ο Ιωακειμίδης από την άλλη μεριά, δυο μήνες πριν δεν είχε κανέναν που να τολμά δυνατά να προτείνει το όνομά του εντός της συνέλευσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Παπαδόπουλος θεωρούσε εξασφαλισμένη και άνετη την επιλογή του.
Μέσα σε δυο μήνες ήρθαν τα πάνω-κάτω και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.
Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την τελική έκβαση, αλλά κατά τη γνώμη μας, παρά την όποια απόφαση της συνέλευσης, και οι δυο υποψηφιότητες Παπαδόπουλου και Ιωακειμίδη εξακολουθούν να είναι ανοιχτές και όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκρουστούν σίγουρα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.