Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ιωακειμίδης και Καραμπίνη: μια ιστορία με πολλές συνέχειες

Μας έχει μπερδέψει τι ακριβώς σκέπτεται να κάνει ο Γιώργος Ιωακειμίδης με το θέμα της μεταφοράς των μπάζων του Μετρό και την αποκατάσταση του λατομείου Καραμπίνη.
Λίγους μήνες πριν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τις διαφωνίες και κάποιων δικών του συμβούλων, απέσπασε πλειοψηφία.
Η Αντιπολίτευση στο σύνολό της έκανε προσφυγές εναντίον της απόφασης αυτής, που όμως απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Στο διάστημα που ακολούθησε, μάθαμε ότι το Δασαρχείο και ο Οργανισμός της Αθήνας (οι πλέον αρμόδιοι οργανισμοί για όποιον δεν ξέρει), έδωσαν τις εγκρίσεις τους για τη συνέχιση του έργου.
Ο Δήμαρχος όμως αρνείται να προχωρήσει στην υπογραφή με την εταιρεία και έχει δηλώσει μάλιστα στο Συμβούλιο, ότι το θέμα θα συζητηθεί σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η απορία μας λοιπόν είναι εύλογη: αφού έχει όσα χρειάζεται, γιατί δεν προχωράει; Φοβάται πιθανές αντιδράσεις, θέλει να διαπραγματευτεί μεγαλύτερα αντισταθμιστικά ή δε θα προχωρήσει καθόλου;
Εμείς πιστεύουμε ότι είναι μια σοβαρή ευκαιρία για την πόλη, που πρέπει να συζητηθεί επαρκώς, να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και, ει δυνατόν, να υπάρξουν συναινέσεις. Είναι κρίμα να γίνει η συζήτηση αφορμή για προεκλογική κόντρα.
Η αμφισημία του Δημάρχου πρέπει να πάρει τέλος το γρηγορότερο δυνατό.