Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ιωακειμίδης βρήκε αντίπαλο

Με αργούς ρυθμούς μπαίνει σε προεκλογικό κλίμα ο Δήμος Νίκαιας- Ρέντη. Στο σημερινό «Ριζοσπάστη» εξαγγέλλεται η κάθοδος του Στέλιου Μπενετάτου, ως υποψήφιου Δημάρχου για την πόλη μας.
Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα την περασμένη εβδομάδα για τις Περιφέρειες και την επαρχία και ακούστηκε έντονα το όνομα του πρώην Δημάρχου για τον ενιαίο Δήμο.
Ο απολογισμός που έκανε ο ίδιος την περασμένη Τρίτη στο Δημαρχείο, σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έδειχνε και την κατεύθυνση της επιλογής.
Ένα δικό μας «Κεντρί» ήταν φυσικά εκεί και άκουσε όχι μόνο την εισήγηση, αλλά και την κουβέντα που ακολούθησε κυρίως σε πηγαδάκια, και σας μεταφέρουμε ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός για το αν αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για το Κόμμα.
Στο παρασκήνιο ακουγόταν έντονα το όνομα του Παναγιώτη Κατηφέ για την υποψηφιότητα, επιλογή που θα έφερνε αέρα αλλαγής και ανανέωσης και κυρίως θα «πετούσε» από τη Λαϊκή Συσπείρωση το βάρος της 8χρονης θητείας του Στέλιου Μπενετάτου.
Η ηγεσία του κόμματος όμως, έχει προφανώς τους δικούς της κανόνες και μάλλον δε «θυσιάζει» τον Παναγιώτη Κατηφέ για τη Νίκαια, αλλά τον προτιμά να κάνει άλλη κομματική δουλειά.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο Ιωακειμίδης και ο συνδυασμός του άνοιξαν σαμπάνιες, αλλά σίγουρα το σκηνικό αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει.