Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η κρίσιμη Δευτέρα

Μια ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα για τα Αυτοδιοικητικά είναι η σημερινή Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου.
Ο πρώτος λόγος είναι η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καθοριστεί για σήμερα το απόγευμα, με θέμα τις δημοτικές εκλογές. Η τελευταία σοβαρή παράμετρος για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, είναι η στάση του κόμματος της Αντιπολίτευσης και πρώτου κόμματος στη Νίκαια, με ποσοστό 38% στις προηγούμενες εκλογές, για την αναμέτρηση του Μαΐου.
Όπως εδώ και μήνες γράφεται στον Τύπο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να διαλέξει ανάμεσα στον υποψήφιο που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και στο νυν Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη.
Δύσκολη η επιλογή, όχι σε ό,τι έχει να κάνει με τις πιθανότητες εκλογική επιτυχίας του καθενός εκ των δυο “μονομάχων”, αλλά στο πώς θα τοποθετηθούν οι διαφορετικές τάσεις του κόμματος στο θέμα αυτό.
Η κινηματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ταυτίζεται η Αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη (και όχι μόνο), βλέπει στο πρόσωπο του Κώστα Παπαδόπουλου, μια επιλογή που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που προσδοκά στο πολιτικό παιχνίδι.
Αντίθετα, οι δυνάμεις του κόμματος που είναι πιο κοντά στην επιθυμία να κυβερνήσουν τη χώρα, βλέπουν στο πρόσωπο του Γιώργου Ιωακειμίδη τη σωστή επιλογή.
Η σύγκλιση της δημοτικής παράταξης “Κόντρα στο Ρεύμα” που ελέγχει ο Κώστας Παπαδόπουλος την επόμενη ημέρα (Τρίτη), δημιουργεί δεύτερες σκέψεις για το τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το δικό της επιθυμητό.
Εν πάση περιπτώσει όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια που λέει και ο λαός. Σύντομα θα ξέρουμε και θα επανέλθουμε...

Tο δεύτερο μεγάλο θέμα της ημέρας, είναι το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Καραμπίνη, που ζήτησαν όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης σε πλήρη συντονισμό. Ενδιαφέρον θα έχει να ξεκαθαρίσει το θέμα σύντομα, γιατί με τις θέσεις αυτές θα πάνε οι υποψήφιοι και στις εκλογές το Μαΐου. Εμείς απόψε θα είμαστε εκεί, με όλες τις κεραίες τεντωμένες και θα έχουμε πλούσιο ρεπορτάζ για να ενημερώσουμε...