Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η πίτα του Κούλη

Ο Κούλης Βρεττάκος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυασμού του και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να απουσιάζουμε από το γεγονός.
Εμείς και καμία τριανταριά άτομα πήγαμε στην ώρα μας βεβαίως. Ο υπόλοιπος κόσμος απείχε. Εκεί άρχισαν τα SMS και τα τηλέφωνα και περίπου μια ώρα μετά, η αίθουσα γέμισε με γνωστούς και φίλους από όλο τον Πειραιά, το Κερατσίνι, το Πέραμα κλπ.
Είδαμε εκεί τους Κουφόγιαννη, Μπακιρτζή και Λεωτσάκο (ο τέταρτος της παρέας απουσίαζε, όπως κάνει διαρκώς τελευταία), αλλά και τους Σταματάτο και Τούντα (μήπως πήγαν για κατασκοπεία ή από απλή ευγένεια;).
Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Λογοθέτης και Παπαδόπουλος. Βρε παιδιά, έτσι φέρονται στο συναγωνιστή της Δεξιάς Κούλη, που δίνει μαζί σας τη μάχη του Καραμπίνη; Ο φίλος τω φίλω στην ανάγκη φαίνεται. Ο άνθρωπος έχει βάλει πλάτη παντού, μια εκδήλωση έκανε… έπρεπε να απουσιάζατε; Ντροπή και κρίμα…
Τον Κούλη όμως δεν τον φοβόμαστε, είναι μεγάλη καρδιά και ξέρει να συγχωρεί. Επί μια ώρα λοιπόν, κατατρόπωνε τον Ιωακειμίδη και τους συν αυτώ. Σπουδαία παράσταση έδωσε, αδικείται. Τόσο σπουδαία που έχασε την αίσθηση του χρόνου, ξεχάστηκε, και στο τέλος κόντευε να αδειάσει η αίθουσα.
Η είδηση της βραδιάς δεν είναι σε ποιον έπεσε το φλουρί. Αλλά αυτό που κάποια στιγμή είπε ο ίδιος. Ότι δηλαδή ο Ιωακειμίδης και ο Μπενετάτος θα είναι υποψήφιοι. Εμείς οι άλλοι (ποιοι άλλοι οέο;) πρέπει με δημοκρατικές διαδικασίες (ενδιαφέρον θα έχει αυτό) να εκλέξουμε έναν κοινό επικεφαλής για να δώσουμε τη μάχη των εκλογών.
Δηλαδή, εμείς τώρα με το φτωχό μας μυαλό κάναμε την εξής σκέψη: ο Κούλης, η ομάδα των τεσσάρων, ο Λογοθέτης, οι δημοτικοί του σύμβουλοι και όσοι πιστοί, να κάνουμε την αλλαγή. Δεν ξεκαθάρισε όμως αν η πρόταση αυτή περιλαμβάνει και τον Κώστα Παπαδόπουλο (ίσως το διευκρινίσουμε τις επόμενες ημέρες, νωρίς είναι ακόμα).
Το αν αυτός ο σχεδιασμός έχει πιθανότητα υλοποίησης, θα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι ο Κούλης πολύ θα επιθυμούσε να κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία για Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, εφόσον η Ν.Δ. αποφασίσει να κατεβάσει υποψήφιο.
Μέχρι τότε; Ως έμπειρος πολιτικός, ξέρει καλά ότι για να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να κάνει γύρω από το όνομά του φασαρία. Στο τέλος μπορεί και να κερδίσει κάτι.